a
a
1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 8007
Mon - Sat 8.00 - 18.00 Sunday CLOSED
Back to top

Mnom Mnom

Tipuri de Waffles în lume

Un Waffle se traduce în România ca fiind o Vafă, Vafelă sau Gofră. Definițiile sunt care mai de care mai variate, însă cine vede un waffle de regulă știe să-l aprecieze ca fiind întocmai asta.

În Lume însă, avem mai multe tipuri de waffles. Hai să nominalizăm câteva dintre ele:

GOFRA BELGIANĂ

Acest tip de waffles sunt făcute dintr-un aluat cu drojdie, care le face foarte ușoare și crocante. Sunt bune ca desert sau chiar ca gustare foarte sănătoasă. Are forma dreptunghiulară sau pătrate și are găurile adânci, perfecte pentru un topping de ciocolată, servit tradițional împreună cu zahăr pudră și fructe de pădure, sau alte tipuri de fructe, cu un topping de frișcă.

GOFRA AMERICANĂ

Un waffle american autentic înseamnă mai întâi de toate o densitate mai subțire ca gofra belgiană. Gofra americană este dospită cu praf de copt în loc de drojdie și sunt servite cu un topping dulce precum sosul de ciocolată, miere, unt, fructe sau sirop de arțar.

WAFFLE DIN CARTOFI

Este posibil să nu fi auzit de această variantă interesantă, însă hai să fim serioși! Ce nu putem face din versatul cartof? Mulți aleg o astfel de variantă ca dietă și o potrivesc de minune cu brânza, smântâna, roșiile tăiate cubulețe, ceapă, morcovi, avocado și chiar ouă și cârnați prăjiți. Mulți în sensul de mulți din Marea Britanie și Irlanda.

WAFFLE VEGAN

Că o gofră este sănătoasă și adaptată-bine internațional, am stabilit. Pentru un plus de sănătate sau pentru un plus de grijă acordată dietei, puteți încerca un waffle vegan. Acesta poate include de obicei: unt de migdale, ovăz, ulei de măsline, praf de cop, sirop de arțar, făină. Varianta vegană este de regulă crocantă la exterior și fragedă la interior, fără a fi prea dulce și cu un echilibru perfect de ingrediente sănătoase!